NATUURCOACHING

Overzie je het even niet meer? Ben je vastgelopen? Zoek je helderheid? Of wil je (weer) meer in contact komen met je natuurlijke ritme en eigen innerlijke stem en wijsheid? En ben je op zoek naar persoonlijke begeleiding hierin?

Buiten zijn, de natuur in, waarnemen, voelen, stilstaan bij wat er nu is voordat je verder kunt bewegen, bewustzijn brengen en stilte zijn belangijke elementen van mijn coaching.

Ik creëer rust, stilte en ruimte waarin jij je eigen stem (weer) kunt horen.

Een natuurcoachingstraject

De coachsessies zijn natuurcoachsessies. Ik ga er vanuit dat mensen niet losstaan van de natuur, maar er een onderdeel van zijn, zelf ook natuur zijn. En die natuur heeft haar eigen natuurwetten en –wijsheden en jij dus ook. Dit betekent dat we de natuur actief bij het coachen betrekken. Dit komt onder andere tot uiting in oefeningen die we doen zoals het werken met metaforen en symboliek. Verder denk ik dat iedere stap begint met stilstaan. Ja, coaching is er op gericht mensen in beweging te brengen, maar zonder eerst stil te staan bij dat wat er nu blokkeert en eventuele weerstand daarop, kun je niet natuurlijk en duurzaam verder bewegen.

Opbouw traject

Een natuurcoachingstraject bestaat uit minimaal 5 sessies (inclusief intake, sessie 1 is het intakegesprek). De opbouw van een traject heeft ongeveer onderstaande opbouw. Ongeveer omdat iedere persoon uniek is en op maat wordt bekeken waar je behoefte aan hebt. In overleg kan bepaald worden dat er één of meerdere sessies extra gewenst zijn.

  1. Intake

  2. Doel bepalen

  3. Verdiepen

  4. Draagkracht vergroten

  5. Voltooien
     

In de eerste 4 sessies gaat het om voornamelijk verkennen van de huidige situatie. We verkennen gevoelens, gedachten, verlangens en mogelijkheden zonder dat we op weg zijn naar een definitieve oplossing. We verkennen breed en houden alle opties open. In stap 5 komen pas vragen aan bod als ‘Wat heb je nodig?’ en ‘Hoe ga je dat doen?’

Opbouw sessies

Elke sessie duurt ongeveer 1,5 a 2 uur en is in grote lijnen als volgt opgebouwd:

- Kennismaking/terugblik voorgaande sessie

- Stiltewandeling

- Wandelend coachingsgesprek

- Natuuropdracht

- Wandelend coachingsgesprek

- Terugblik en samenvatting

- Afsluiting en inplannen vervolgafspraak

Locatie

De natuurcoachingssessies vinden buiten plaats in Midden-Delfland, het poldergebied vol rust, ruimte en stilte dat direct grenst aan Schiedam Noord. De exacte locatie van het begin- en eindpunt ontvang je bij het maken van een afspraak.

Wat je mee kunt nemen/aan kunt doen:

- Comfortabele kleding (in lagen) passend bij het weer en de temperatuur

- Schoenen die vies/nat mogen worden

- Een plastic tas/vuilniszak om eventueel te kunnen gebruiken om op te zitten

- Eventueel drinken en een tussendoortje

- Eventueel een notitieboekje en pen (voor eigen notities na afloop van de sessie)

Afspraak maken

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is het mogelijk een afspraak voor natuurcoaching te maken. Het tijdstip bepalen we in overleg. Houd bij het maken van een afspraak rekening met de tijdsduur van een sessie: 1,5 a 2 uur.

Wil je kennismaken? Of heb je vragen en wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op. Ook kun je direct een afspraak maken voor een gratis telefonische kennismaking. Mijn contactgegevens en het contactformulier vind je hier.

Tarief

Telefonische kennismaking (ongeveer 30 minuten) = gratis

90 euro per sessie van 1,5 a 2 uur

Een natuurcoachingstraject bestaat uit minimaal 5 sessies.

Een traject van 5 sessies kost 450 euro.

Ervaringen van coachees

“Het natuurcoachingstraject bij Rianne heeft me heel veel gebracht. Inzicht in mezelf, in wat ik wil, mijn wens, wat mij blij maakt. Welke dingen ik kan doen om me goed te voelen. Welke dingen er zijn die me tegenhouden. Door ze te benoemen en uit te beelden. Steeds weer het besef dat buiten zijn goed voor me is. Het besef dat langzaam lopen en stil zijn me kan helpen kalmer te worden en meer in het moment kan zijn. Een soort gevoel dat ik voor mezelf kan opkomen, “ja” kan zeggen tegen mezelf. Dat dat heel belangrijk is, dat ik het meeste aan mezelf heb wanneer ik me goed voel en goed voor mezelf zorg. Dat ik dingen durf uit te spreken die eigenlijk alleen nog maar in mijn gedachten rondzwierven. Ik ervaar meer rust en vertrouwen in mezelf. Ja, ik had een verlangen en dat heb ik bereikt. Ik ben gegroeid, voel me stevig, ik ga vooruit en ik weet beter wat ik wil.

 

Rianne is een heel fijn rustig persoon, die goed kan luisteren. Ze kan je helpen te luisteren naar de natuur en naar jezelf. Iedere keer als wij een afspraak hadden, keek ik hier erg naar uit. Het is voor mij ook een moment o, met aandacht buiten te zijn en dat is ook heerlijk!”

 - Annemieke –

“In de 1e sessie vertelde Rianne dat het vooral spiegelen is en bewust maken van het onbewuste. En dat is het ook precies. Ergens weet je dus wat je wil en kan, maar het was voor mij nodig om dat naar boven te halen. Om dat te ervaren. Zodra je je ergens van bewust bent, kun je bepalen wat je er mee wilt, kunt of gaat doen. Dan is het mogelijk om keuzes maken. Keuzes die ik zelf maak maar waarbij ik dus wel geholpen ben bij de bewustwording.Coaching buiten in de natuur vond ik een mooie combinatie van buiten zijn, rust, natuur en jezelf ontwikkelen. Samen wandelend zoeken naar bewustwording."

- Angelique -

“Ik was behoorlijk zoekende naar mijn identiteit, worstelde met angst en ervaarde weinig innerlijke rust omdat ik altijd veel gedachten heb. Ik heb ontdekt hoe prettig rust en stilte voor mij kunnen zijn. De mooie, stille en aangename plek middenin de natuur waar we afspraken hielp daar enorm bij. Het natuurcoachingstraject bij Rianne heeft me meer duidelijkheid en acceptatie gegeven over mijn identiteit en wat ik van nature graag doe. En het heeft me minder angstig gemaakt om iets nieuws uit te proberen. Natuurcoaching was nieuw voor mij, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb omdat ik zie wat het me heeft opgeleverd.

Rianne is vriendelijk, begripvol en gaf mij letterlijk en figuurlijk de ruimte. Ze creerde een omgeving waarin ik mij veilig voelde, wat voor mij erg belangrijk is. Rianne kan goed naar de kern gaan en tijdens de sessies straalde haar rust op mij over.”
- Sascha -

© 2020 Rianne Collignon.