NATUURCOACHING

Overzie je het niet meer? Ben je vastgelopen? Zoek je helderheid? Wil je (weer) meer in contact komen met je

natuurlijke ritme en eigen innerlijke stem en wijsheid? En ben je op zoek naar persoonlijke begeleiding hierin?

Ik creëer rust, stilte en ruimte waarin jij je eigen stem (weer) kunt horen.

Buiten zijn, de natuur in, waarnemen, voelen, stilstaan bij wat er nu is voordat je verder kunt bewegen,

open nieuwsgierigheid en stilte zijn belangrijke elementen van mijn coaching. Ik stel de juiste vragen waardoor

voor jou (weer) duidelijk en voelbaar wordt wat voor jou van belang is.

Natuurcoaching

De coachsessies zijn natuurcoachsessies. Ik ga er vanuit dat mensen niet losstaan van de natuur, maar er een onderdeel van zijn, zelf ook natuur zijn. En die natuur heeft haar eigen natuurwetten en –wijsheden en jij dus ook. Dit betekent dat we de natuur actief bij het coachen betrekken. Dit komt onder andere tot uiting in oefeningen die we doen zoals het werken met metaforen en symboliek. Verder denk ik dat iedere stap begint met stilstaan. Ja, coaching is er op gericht mensen in beweging te brengen, maar zonder eerst stil te staan bij dat wat er nu blokkeert en eventuele weerstand daarop, kun je niet natuurlijk en duurzaam verder bewegen.

Opbouw traject

Een natuurcoachingstraject bestaat uit minimaal 6 sessies (inclusief intake, sessie 1 is het intakegesprek). De opbouw van een traject heeft ongeveer onderstaande opbouw. Ongeveer omdat iedere persoon uniek is en op maat wordt bekeken waar je behoefte aan hebt. In overleg kan bepaald worden dat er één of meerdere sessies extra gewenst zijn.

  1. Intake

  2. Doel bepalen

  3. Verdiepen

  4. Terugblik en vooruitblik

  5. Draagkracht vergroten

  6. Voltooien
     

In de eerste 5 sessies gaat het om voornamelijk verkennen van de huidige situatie. We verkennen gevoelens, gedachten, verlangens en mogelijkheden zonder dat we op weg zijn naar een definitieve oplossing. We verkennen breed en houden alle opties open. In sessie 6 komen vragen aan bod als ‘Wat heb je nodig?’ en ‘Hoe ga je dat doen?’

Opbouw sessies

Elke sessie duurt 1,5 uur en is in grote lijnen als volgt opgebouwd:

- Kennismaking/terugblik voorgaande sessie

- Stiltewandeling

- Wandelend coachingsgesprek

- Natuuropdracht

- Wandelend coachingsgesprek

- Terugblik en samenvatting

- Afsluiting en inplannen vervolgafspraak

Locatie

De natuurcoachingssessies vinden buiten plaats in Midden-Delfland, het poldergebied vol rust, ruimte en stilte dat direct grenst aan Schiedam Noord. De exacte locatie van het begin- en eindpunt ontvang je bij het maken van een afspraak.

Wat je mee kunt nemen/aan kunt doen:

- Comfortabele kleding (in lagen) passend bij het weer en de temperatuur

- Schoenen die vies/nat mogen worden

- Een plastic tas/vuilniszak om te kunnen gebruiken om op te zitten

- Eventueel drinken en een tussendoortje

- Eventueel een notitieboekje en pen (voor eigen notities na afloop van de sessie)

Afspraak maken

Op dinsdag, woensdag en donderdag is het mogelijk een afspraak voor natuurcoaching te maken. Het tijdstip bepalen we in overleg. Houd bij het maken van een afspraak rekening met de tijdsduur van een sessie: 1,5 uur.

Spreekt mijn visie en mijn manier van werken jou aan, maar heb je nog vragen en wil je met mij kennismaken? Neem dan gerust contact met mij op. Mijn contactgegevens en het contactformulier vind je hier. Ook kun je direct een afspraak maken voor een verhelderingsgesprek.

Investering

Tijdens een traject van 3 maanden komen we 6 keer samen. Jouw investering hiervoor is

899 euro (excl. 21 % BTW).

 

 

 

 

 

 

 

Ervaringen van coachees

“Mijn grootste wens was: meer uit het hoofd, dichter bij het hart. Doordat ik veel met mijn hoofd bezig geweest ben, liep ik uiteindelijk vast. Het voelde alsof ik de verbinding kwijt was met mezelf. Theoretisch kon ik alles plaatsen, emotioneel voelde het grotendeels verwerkt maar hoofd en hart werkten los van elkaar. Ik voelde dat ik die twee weer aan elkaar geknoopt moest krijgen. De natuurcoaching heeft mij meer in mijn lijf gebracht, meer verstilling in mijn hoofd opgeleverd en een betere basishouding (letterlijk voeten op de grond). Ik heb leren vertrouwen op de ander en ik heb inzicht gekregen in mijn blinde vlekken, gedrag en emoties. Natuurcoaching is ook down to earth blijven. Op een wat nuchtere manier met natuur, symboliek en tekens bezig zijn zonder dat het te zweverig wordt. Het gaf mij het gevoel dat spiritualiteit er ook mag zijn. Naast al deze belangrijke dingen heeft Rianne mij nog het meest geholpen door haar eigen hart/gevoel te volgen. Ze was een mooie spiegel: authentiek aan jezelf mogen zijn.”

 - Peggy Moerman - 

“Het natuurcoachingstraject bij Rianne heeft me heel veel gebracht. Inzicht in mezelf, in wat ik wil, mijn wens, wat mij blij maakt. Welke dingen ik kan doen om me goed te voelen. Welke dingen er zijn die me tegenhouden. Door ze te benoemen en uit te beelden. Steeds weer het besef dat buiten zijn goed voor me is. Het besef dat langzaam lopen en stil zijn me kan helpen kalmer te worden en meer in het moment kan zijn. Een soort gevoel dat ik voor mezelf kan opkomen, “ja” kan zeggen tegen mezelf. Dat dat heel belangrijk is, dat ik het meeste aan mezelf heb wanneer ik me goed voel en goed voor mezelf zorg. Dat ik dingen durf uit te spreken die eigenlijk alleen nog maar in mijn gedachten rondzwierven. Ik ervaar meer rust en vertrouwen in mezelf. Ja, ik had een verlangen en dat heb ik bereikt. Ik ben gegroeid, voel me stevig, ik ga vooruit en ik weet beter wat ik wil.

 

Rianne is een heel fijn rustig persoon, die goed kan luisteren. Ze kan je helpen te luisteren naar de natuur en naar jezelf. Iedere keer als wij een afspraak hadden, keek ik hier erg naar uit. Het was voor mij ook een moment om met aandacht buiten te zijn en dat is ook heerlijk!”

 - Annemieke Rodenburg–

“In de 1e sessie vertelde Rianne dat het vooral spiegelen is en bewust maken van het onbewuste. En dat is het ook precies. Ergens weet je dus wat je wil en kan, maar het was voor mij nodig om dat naar boven te halen. Om dat te ervaren. Zodra je je ergens van bewust bent, kun je bepalen wat je er mee wilt, kunt of gaat doen. Dan is het mogelijk om keuzes te maken. Keuzes die ik zelf maak maar waarbij ik dus wel geholpen ben bij de bewustwording. Coaching buiten in de natuur vond ik een mooie combinatie van buiten zijn, rust, natuur en jezelf ontwikkelen. Samen wandelend zoeken naar bewustwording."

- Angélique Roques -

“Ik was behoorlijk zoekende naar mijn identiteit, worstelde met angst en ervaarde weinig innerlijke rust omdat ik altijd veel gedachten heb. Ik heb ontdekt hoe prettig rust en stilte voor mij kunnen zijn. De mooie, stille en aangename plek middenin de natuur waar we afspraken hielp daar enorm bij. Het natuurcoachingstraject bij Rianne heeft me meer duidelijkheid en acceptatie gegeven over mijn identiteit en wat ik van nature graag doe. En het heeft me minder angstig gemaakt om iets nieuws uit te proberen. Natuurcoaching was nieuw voor mij, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb omdat ik zie wat het me heeft opgeleverd.

Rianne is vriendelijk, begripvol en gaf mij letterlijk en figuurlijk de ruimte. Ze creerde een omgeving waarin ik mij veilig voelde, wat voor mij erg belangrijk is. Rianne kan goed naar de kern gaan en tijdens de sessies straalde haar rust op mij over.”
- Sascha -

© 2020 Rianne Collignon.